Herfstweer nodigt uit tot wandelen

Herfstweer nodigt uit tot wandelen

Gepubliceerd op 21 oktober 2017

Oktober, midden in de herfst en met een zonnige (vakantie-)week achter de rug, begint het gewone leven weer. Ik ben geraakt door de prachtige taferelen in ons mooie kikkerlandje. Alleen al wandelen door het bos of langs het strand met mijn gezin maakt mij gelukkig. Zweverig? Nee, ik denk het niet.

Onderzoek wijst uit dat buiten zijn en met name wandelen in de buitenlucht, stress verminderd. De spreekwoorden ‘je hoofd leegmaken’ en ‘een ommetje maken’ bestaan niet voor niks. Onze voorouders wisten het immers al: veel in de buitenlucht zijn, maakt dat je gezond blijft. Niet alleen in slaapgedrag (je maakt immers meer melatonine aan als je overdag meer zonlicht ziet, waardoor je beter slaapt), maar het zorgt er ook voor dat je beter kunt nadenken en dus productiever bent. Werkgevers zouden er daarom goed aan doen om dat rondje buiten wandelen in de lunchpauze te stimuleren, om die (binnen)tuin nieuw leven in te blazen of om brainstormsessies of vergaderingen in de buitenlucht te houden. Ik pas het nu al regelmatig toe tijdens mijn werk. Met cliënten in gesprek gaan hoeft niet in zo’n saaie spreekkamer, een wandeling in de natuur geeft zoveel meer gespreksstof. Het feit dat je de ander ook niet direct hoeft aan te kijken, maakt dat het ook makkelijker praat.

Voor mij genoeg reden om meer uit ons buitenleven te halen. En daar is niet veel voor nodig. Een mooie omgeving is genoeg voor wandelcoaching. Een uur in de buitenlucht wandelen en daarbij praten over belangrijke dingen in het leven werkt verfrissend. Zeker in de herfst met de prachtige kleuren van de bladeren en de lage zon die zorgt voor de mooiste plaatjes. Het zien van zoveel moois laat je genieten van het leven en dingen puur en positief te zien. Ik geloof erin dat wandelcoaching een mooie combinatie is om te halen uit je leven wat erin zit. Geïnteresseerd?

Ook groepen trainen zou ik het liefst in de buitenlucht doen. Mijn vroegere vrijwilligerswerk waarin ik zomerkampen organiseerde maakte dat ik me heerlijk voelde. De hele dag buiten om kinderen een fantastische week te bezorgen, zorgt voor een goed gevoel. En dat maakt dat ik ook met trainingen meer buiten wil doen. Dus ben je geinteresseerd wat ik voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Wil je meer uit je team halen door coaching of training? Ik kan je daarbij helpen.

Reageren is niet mogelijk