Genieten van het leven

Genieten van het leven

Gepubliceerd op 22 november 2017

Verwarrend hè. Een plaatje van K3 en dan de titel ‘genieten van het leven’. Ik wil dit graag delen, omdat ik vanmiddag een prachtig moment had. Ik was alleen thuis met mijn twee dochters (2 en 4 jaar) en zij wilden K3 kijken. Beiden deden hun mooiste verkleedkleren aan en stonden mee te springen met de vrolijke liedjes. Ik stond te koken en kreeg tranen in mijn ogen. Ik was oprecht gelukkig.

Wat raakte mij zo? Was het nostalgie? Nee, daar ben ik alweer te oud voor. K3 was er nog niet in mijn jeugd en zo mooi zijn die liedjes nu ook weer niet. Wat was het dan? Ik denk toch die hormonen die je vanzelf krijgt als je kinderen krijgt. Mijn kinderen zien genieten van de simpele dingen in het leven, maakt mij gelukkig. Hoeveel ze ook teweegbrengen, ik hou van ze.

Want laten we wel wezen, kinderen zijn niet altijd even leuk. Ze kosten klauwen vol geld, je krijgt weinig slaap of moet heel vroeg opstaan, ze doen je soms (onbedoeld) pijn, ze zijn behoorlijk oprecht en zeggen waar het op staat, ook al probeer je dat zelf nog zo te ontkennen en ze kosten veel tijd en geduld.

Dus waarom ben ik dan aan kinderen begonnen? Omdat ik het wilde, samen met mijn man uiteraard. En omdat mijn moedergevoel dat tegen mij zei. Wat is dat toch? Een gevoel wat moeder natuur tegen je zegt dat je je moet voortplanten. Is dat wat het is? Intuïtie, gevoel of gewoon verstand dat tegen je zegt dat je niet te laat aan kinderen moet beginnen?

Inmiddels weet ik ook dat mijn kinderen mij ook veel geleerd hebben. Ze zijn regelmatig mijn spiegel en zorgen ervoor dat ik belangrijke dingen in mijn leven waardeer. Het interesseert me dus niet of ik de allerlaatste mode draag, of ik wel genoeg make-up op heb of dat mijn haar perfect zit. Ook schaamte ben ik ver voorbij. Ik ben oprecht en probeer zo duidelijk mogelijk te zijn in mijn leven. Ik hoop dat jij dat ook hebt…

Moraal van het verhaal: volg je intuïtie en geniet van de prachtige dingen in het leven. Laat je niet leiden door wat anderen zeggen, maar volg je hart in het leven. Ik gun het werkelijk iedereen.

Reageren is niet mogelijk